Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Våra sträckor

Fiskeområdet sträcker sig från övre gräns i Hertingforsen till nedre gräns i Hålan och är uppdelat i tre sträckor. Fiskeområdet är bara två km långt. Enklare blir det knappast att välja sin plats, dessutom promenerar du lätt mellan ställena när du vill variera ditt fiske.


Laxbron-Tullbron

Detta är ett klassiska flug- och spinnfiskevatten som även innefattar de mer strömsatta partierna Garvareforsen och Vallforsen. Sträckan är indelad i åtta pooler. De övre delarna ligger vackert omslutna av träd och här, från Laxbron, sker traditionellt mete med räka. En unik upplevelse som passar alla åldrar. Efter laxbron följer lugnare och forsande partier med flera intressant fiskeställen för både spinn- och flugfiske.

Hertingforsen

Hertingsforsen öppnades 2014 och fiskare har sedan 2018 erbjudits möjlighet att fiska här. Den passionerade flugfiskaren har all anledning att glädjas över detta exklusiva fiske med endast två fiskande om dagen. Det obligatorium om catch & release som fanns vid lanseringen är nu borttaget. Här gäller numera samma kvoter som för övriga sträckor. Här hittar du praktisk information och värdefulla fisketips.

Hålan

På våren står fiskarna tätt längs kanterna i Hålan och det ligger ofta flera båtar på svaj. Chansen att fånga en tidig havsöring lockar inte bara turisten utan får även den måttligt fiskeintresserade Falkenbergaren att gå man ur huse. Området sträcker sig från ca 150 meter nedströms Tullbron efter Vallforsen och en bit nedanför Söderbron. Fisket från kajen är mycket lättillgängligt och det är ett bra introduktionsfiske. Perfekt för en härlig fiskestund med barnen.

Övriga sträckor

Falkenberg är inte bara laxfisket inne i staden. Det finns det flera spännande platser att upptäcka om du vill fiska efter lax och havsöring. Pröva gärna lyckan i Ätrans Nedre eller i Högvadsån. Här kan du läsa mer om fiskevattnen och om var du köper fiskekort.