Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Hålan

På våren står fiskarna tätt längs kanterna i Hålan och det ligger ofta flera båtar på svaj. Chansen att fånga en tidig havsöring lockar inte bara turisten utan får även den måttligt fiskeintresserade Falkenbergaren att gå man ur huse. Området sträcker sig från ca 150 meter nedströms Tullbron efter Vallforsen och en bit nedanför Söderbron. Fisket från kajen är mycket lättillgängligt och det är ett bra introduktionsfiske. Perfekt för en härlig fiskestund med barnen.


Varierat fiske

Hålan är inget typiskt laxvatten, även om fångst av lax förekommer. Chanserna att fånga en havsöring, skrubbskädda, färna eller en storvuxen abborre är betydligt större. Fisket i Hålan var tidigare utan ordentlig översyn, men ingår nu som en del i Falkenbergs Laxfiske med samma höga ambition vad gäller förvaltning, tillsyn och service.

Regler för fisket

I Hålan är spinn-, flugfiske och mete tillåtet. Det är populärt att meta efter skrubbskädda och det är därför tillåtet att agna med mask. Vid bottenmete kan man även få ål på kroken. Men ålen är fredad och ska återutsättas. Använd därför gärna en C-krok och en krok i en dimension som förenklar avkrokningen. Precis som för övriga fiskesträckor är det obligatoriskt att rapportera all fångst. I övrigt gäller samma regler som för andra fiskesträckorna