Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Om

I strömmen bryts plötsligt lugnet. Det är Salmo Salar, det hoppande silvret, fiskarnas konung. Ätrans klassiska fiskevatten har genom århundraden lockat entusiastiska sportfiskare från hela världen att uppleva just detta. Falkenbergs laxfiske erbjuder ett spännande vildlax- och öringsfiske i ett grönskande naturområde med direkt närhet till stadens alla bekvämligheter.


Ätranlaxen

Ätran har det enda bevarade naturliga atlantlaxbeståndet att tala om på västkusten och i Sverige. Falkenbergs laxfiske erbjuder ett modernt och hållbart fiske på ett världsunikt vildlaxbestånd. Atlantlax, vilket märkvärdigt namn, Ätranlax vore en bättre benämning. Den föds här och återkommer för att leka och dö här.

Området

Från sitt källflöde i Ulricehamn rinner Ätran stolt genom det sydsvenska höglandet, ömsom stilla ömsom forsande. Denna livsådra flyter rakt igenom Falkenberg och här, mitt i staden, hittar du en sann oas för laxfiske. Vill du kombinera ditt fiske med andra upplevelser har du kommit helt rätt.

Historia

Ett engelskt sällskap lyckades 1864 under tjugo dagar fånga 462 laxar i Ätran. Det var då, under 1800-talet, som sportfisket blev populärt men laxen finns med som en röd tråd i hela Falkenbergs historia. Från de första bosättningarna, under medeltiden, genom industrialisering och in i nutid. Fisket har tillhört kungamakt och stat, såväl som andelsägare och arrendatorer.

Nyheter

Här presenterar vi senaste nytt från Falkenberg Laxfiske.

Hitta hit

Det är lätt att ta sig till Falkenberg. Här hittar du praktisk information om olika färdmedel.

Service

Här hittar du information om laxstugan som är ett bra utgångsläge för din fisketur i Falkenbergs laxfiskevatten. Här kan du också hyra viss utrustning och båt. Kankse vill du lära dig mer? Boka då en kunnig fiskeguide.

Kontakt

Det är Falkenbergs kommun genom Kultur och Fritidsförvaltningen som ansvarar för Falkenbergs laxfiske i Ätran. Ätrans sportfiskeförening arbetar också aktivt i olika delar.