Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiske för nyanlända

I Falkenbergs kommun arbetar vi med ett integrationsprojekt för nyanlända; Språkvän - Falkenberglänk till annan webbplats. I september erbjuds en föreläsning om fisket i Falkenberg för de som är fiskeintresserade. Vid två tillfällen får de också testa på att fiska, bland annat laxfisket i Ätran.


Jesper fiskar med nyanlända.

Erfaren guidning

Fiskeguiden Jesper Ljungberg (Fiskeguide i Falkenberg) är den som håller i träffarna.

- Jag tycker detta är ett fantastiskt bra sätt att visa upp vårt fiske på. Det är en chans för oss att skapa intresse och förmedla kunskap, säger Jesper Ljungberg som nu haft sin föreläsning.

- Jag har gått igenom regler och lagar som gäller för fiske i Sverige men mest med inriktning på fisket i och omkring Falkenberg. Och så berättade jag om vanliga fiskarter och hur vi fiskar efter dom, fortsätter Jesper.

Prövar fiskelyckan

Det är snart dags för praktiskt fiske för gruppen. De kommer få testa på att fiska med räka från laxbron och sedan blir det regnbågsfiske i en sjö.

- Jag hoppas att fler kommuner följer detta initiativ. Det här är givande möten för alla. För min del är det väldigt spännande att höra hur man fiskar i andra länder, avslutar Jesper som kanske har fått en och annan ny idé.

 

Vi rekommenderar

Relaterat