Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Första laxen i Hertingforsen

Nu är första laxen fångad på den nya sträckan i Hertingforsen! Jesper Ljungberg har provfiskat sträckan i några år så det var inte helt överraskande att han lyckades håva in den första fångsten. Här ger han några tips på hur du också kan landa en skönhet som denna.


Första laxen i Hertingforsen

Här poserar Jesper Ljungberg med en vacker hona på 83 cm. Laxen fångades i mitten på fiskesträckan i sällskap med Mattias Helde från fiskebloggen.selänk till annan webbplats. Jesper fick fångst direkt på sina första kast i Hertingforsen i år, men tidigare fiskares fångster har uteblivit. Nu ställer vi naturligtvis frågan till Jesper:

Varför har det dröjt till början på Juni innan första laxen fångats i Hertingforsen?

- Jag tror det i huvudsak har berott på en renovering av kraftstationen i Herting. Det har inneburit att vattenflödet i forsen har varit onormalt högt. Hertingforsen är annars perfekt vid flöden upptill 35 kubik. Sedan tror jag att många fiskare har svårt att läsa av hur man bäst fiskar av sträckan. De går ofta inte tillräckligt långt ut mot djupfåran, vilket naturligtvis också har varit svårt i det höga flödet.

Vad är det du gör annorlunda?

- Jag fick fisken på ett ställe där jag haft mycket lycka tidigare år när jag provfiskat. Jag har lärt mig vilka ställen som är hetast och hur jag ska hänga flugan i vattnet. Hertingforsen är perfekt nu på sommaren i detta vattenflöde. Laxen stannar till på blankfläckarna i lågt vatten där det är bra turbulens. Nu är det riktigt bra läge för lax i Hertingforsen!

Se fler tips för fisket i Hertingforsen.

Vi rekommenderar

Relaterat