Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Området

Från sitt källflöde i Ulricehamn rinner Ätran stolt genom det sydsvenska höglandet, ömsom stilla ömsom forsande. Denna livsådra flyter rakt igenom Falkenberg och här, mitt i staden, hittar du en sann oas för laxfiske. Vill du kombinera ditt fiske med andra upplevelser har du kommit helt rätt.

Guide till Fbg

  1. falkenberg.selänk till annan webbplats

En helhetsupplevelse

Den unika kombinationen av stadsliv och det underbara lugnet som flugfiske ger själen är förunnat få städer i världen. Ändå är fisket i Ätran i högsta grad en naturupplevelse. Det är så vackert här att du inte berörs särskilt mycket av stadens puls. Läget är perfekt med närheten till alla bekvämligheter. Kanske vill delar av familjen hitta på andra utflykter, då ligger dessa alldeles om hörnet.

Promenad runt Ätran

Runt Ätran är det populärt att motionera och promenera på de två promenaderna Doktorspromenaden och Laxpromenaden som tillsammans är ca fyra km och ringar in fiskevattnet. Fortsätter du på strandpromenaden kommer du efter två km till en av Sveriges finaste stränder, Skrea strand.

Vallarnas friluftsområde

Fiskevattnet befinner sig mitt i Vallarnas Friluftsområde som är en levande park på 270 000 m² med massor av aktiviteter. Här finns något för alla. Barn och föräldrar håller till vid lekparken och minizoo, ungdomarna föredrar skateparken och parkourparken, den aktive gillar löpspåret och utegymmet. Fiskaren vadar givetvis ut i vattnet.

Alla blir hänförda av den vackra naturen; de stolta träden, de praktfulla rhododendronbuskarna och scenerierna utmed Ätrans ringlande väg mot havet. Mitt i denna park hittar du också Vallarnas Friluftsteater. Fiskar du under sommaren kommer du säkert höra ett och annat skratt från sommarfarsen som är tradition här sedan över 20 år tillbaka.

Mer att upptäcka

I Falkenberg finns massor av upplevelser som väntar och minnen som ännu inte har skapats. Så låt dig inspireras av allt vad Falkenberg har att bjuda på och ge dig ut på upptäcksfärd. Mer om platsen hittar du på falkenberg.selänk till annan webbplats

Illustrerad karta över Falkenbergs Laxfiske.

Vi rekommenderar

Relaterat